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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  29/10/2008
Data da última atualização:  02/07/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BRUNETTO, G.; MOTERLE, D. F.; RHEINHEIMER, D. dos S.; CASALI, C. A.; KAMINSKI, J.; MELO, G. W. B. de; BORTOLUZZI, E. C.
Afiliação:  GUSTAVO BRUNETTO, UFSM; Diovane Freire Moterle, UFSM; Danilo dos Santos Rheinheimer, UFSM; Danilo dos Santos Rheinheimer, UFSM; João Kaminski, UFSM; GEORGE WELLINGTON BASTOS DE MELO, CNPUV; Edson Campanhola Bortoluzzi, UPF.
Título:  Estimativa de atributos químicos de um Neossolo Litólico cultivado com videira na Serra Gaúcha do Rio Grande do Sul.
Ano de publicação:  2008
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VITICULTURA E ENOLOGIA, 12., 2008, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2008.
Páginas:  p. 97.
Idioma:  Português
Notas:  Resumo.
Palavras-Chave:  Região da Serra Gaúcha; Rio Grande do Sul.
Thesagro:  Adubação; Nutrição Vegetal; Solo; Uva; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50622/1/MOTERLE.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV10201 - 1UMTRA - DD634.86632C749a
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sul. Para informações adicionais entre em contato com cppsul.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste; Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  20/02/2020
Data da última atualização:  21/01/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  PINTO, N. B.; GASPAR, E. B.; MINHO, A. P.; DOMINGUES, R.; MOURA, M. Q. de; VARELA JUNIOR, A. S.; CAPELLA, G. A.; SANTOS, P. A. dos; COSTA, C. M. da; LEITE, F. P. L.
Afiliação:  N. B. PINTO, UFPEL; EMANUELLE BALDO GASPAR, CPPSUL; ALESSANDRO PELEGRINE MINHO, CPPSE; ROBERT DOMINGUES, CPPSUL; M. Q. DE MOURA, UFPEL; A. S. VARELA JUNIOR, FURG; G. A. CAPELLA, UFPEL; P. A. DOS SANTOS, COLABORADOR CPPSUL; C. M. DA COSTA, UFPEL; F. P. LEIVAS LEITE, UFPEL.
Título:  Saccharomyces cerevisiae (YT001) supplementation for the control of Haemonchus contortus and modulation of the immune response of sheep.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Beneficial Microbes, v. 11, n. 2, p. 175-181, 2020.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract Studies aiming at the development and evaluation of alternative methods to minimise losses caused by the gastrointestinal nematode Haemonchus contortus are extremely important. Such research is essential, given the high morbidity rates among sheep and the significant mortality rates of lambs, allied to the low efficacy of commercial products for the control of this parasite. The purpose of this study was to evaluate the effect of the Saccharomyces cerevisiae (YT001 ? YEASTECH) on the control of H. contortus and its modulation of the immune response in experimentally infected sheep. Eighteen sheep were divided into two groups. Group 1, the control group, comprised animals infected with H. contortus and supplemented with distilled water, while Group 2, the treated group, consisted of animals infected and supplemented with S. cerevisiae (400 million cfu/day of suspension for 49 days). The following parasitological parameters were evaluated: number of eggs per gram of faeces, number of infective larvae (L3) recovered per faecal culture, and parasitic load of the abomasum. The following immunological parameters were quantified: immunoglobulin (Ig)A in the mucous secretions and serum IgG; cytokines interleukin (IL)-4, IL-5 and IL-10; number of eosinophils in the abomasal mucosa and groups of cells positive for the markers: MHCII, CD4+CD25+, CD5+CD8+, WC4, CD5+CD4+, CD8+CD11b+ and CD5+WC1 by whole blood flow cytometry. The results revealed a significant decrease (P<0.05) i... Mostrar Tudo
Thesagro:  Doença Animal; Haemonchus Contortus; Levedo; Nematóide; Ovino; Saccharomyces Cerevisiae.
Categoria do assunto:  H Saúde e Patologia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE25098 - 1UPCAP - DDPROCI-2020.00025PIN2020.00070
CPPSUL14669 - 1UPCAP - DD
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